Дали можеш да патуваш 7 дена низ Европа со Red Bull како твоја единствена валута? ☁️ ☁️ ☁️ ☁️ ☁️ 🚁 👟 🎒

Дознај подолу
🏍️
💼

Како функционира

Гледај ја приказната
💃🏻

Како да се пријавиш

Гледај ја приказната

Детали за настанот

🏆

01Бодување

Тимовите ќе добијат поени на нивното патување на 3 начини: Завршени Предизвици на Контролните Точки, Бодови од Социјални Медиуму, и завршени Предизвици од Листата на Авантури

😂
😂
😂

02If you can't make it

Да ја поминеш цела Европа не е лесен предизвик, и некои тимови можеби нема да успеат да ја завршат таа задача. Ако некој тим одлучи дека не може да продолжи, тие можат или да го отворат пликото за итни случаи и да ги искористат сопствените средства за да стигнат до Берлин, или да ја контактираат Central Command која ќе се погрижи за тоа тимот да стигне дома. Сериозни прекршоци на Правилата и Условите, Кодексот на Честта, или законите може да резултира во дисквалификација на тимот од Red Bull Can You Make It? Во тој случај, тимот ќе биде одговорен за својот транспорт до дома веднаш.

03Кодекс на Чест

За време на настанот, тимовите можат да бидат дисквалификувани ако ги прекршат правилата до Кодексот на Честта, кој се состои од следниве правила:

 1. 1

  Пари не смеат да се употребуваат. Не смеете да заработите, прифатите или употребите било каква валута која не е Red Bull.

 2. 2

  Забрането е користење на лични или позајмени мобилни телефони, компјутери, таблети или други уреди освен официјалниот уред кој е наменет за овој настан.

 3. 3

  Тимовите мора да го користат официјалниот уред за да ги прикачуваат сликите, видеата и останатиот материјал за време на патувањето и да го следат нивниот прогрес.

 4. 4

  Забрането е користење на frequent flyer miles.

 5. 5

  Забрането се однапред договорени форми на транспорт (пр: договарање на пријател да ве вози до Берлин).

 6. 6

  Забранета е сериозна саботажа на останатите тимови кои се натпреваруваат.

 7. 7

  Однесувајте се прикладно на сите законски ограничувања во секоја држава која ќе ја посетите. Доколку не сте сигурни, ве молиме контактирајте ги Central Command за појаснување.

 8. 8

  Забрането е разделување на тимот во било кое време. Целото патување и сите Предизвици на Контролните Точки мораат да бидат направени заедно како тројка.

 9. 9

  Секој тим мора да посети барем 6 Контролни Точки.

 10. 10

  Ако некој тим прекрши едно од овие правила, тие ќе бидат дисквалификувани. Тимот ќе биде задолжен за сопственото враќање дома.